ArtDecor InternationalInformacje dla klientówPolityka prywatności

Polityka prywatności

Jakie rodzaje informacji zbieramy?
 
Do złożenia zamówienia wymagana jest rejestracja w sklepie. Podczas rejestracji Klient proszony jest o podanie adresu email oraz imienia i nazwiska. Podczas składania zamówienia klient jest proszony o podanie adresu pod jaki ma zostać zostarczone zamówienie. Od momentu rejestracji, każdy następny zakup w naszym sklepie wiąże się z podaniem jedynie adresu email i hasła wykorzystanych podczas rejestracji w internetowej platformie hurtowej ArtDecor International. Adresy dostawy, bądź do faktury wykorzystywane do finalizacji zamówień Klient może w dowolnym momencie modyfikować, lub usuwać.
 
W czasie wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie gromadzone są informacje dotyczące przeglądarki odwiedzającego, adresu IP komputera, typu systemu operacyjnego, czasie wizyty, liczbie obejrzanych stron oraz w jaki sposób do nas trafił. Informacje te nie są łączone z danymi osobowymi subskrybentów, dzięki czemu internauci pozostają anonimowi. Dane statystyczne o ruchu użytkowników i korzystaniu przez nich z poszczególnych obszarów serwisu, czerpiemy również z plików "cookies" (ciasteczek), zapisywanych przez serwer na dyskach twardych odwiedzających. Dane te są zbierane przez zewnętrzne, powszechnie wykorzystywane na rynku systemy internetowe do gromadzenia statystyk odwiedzin stron internetowych.
 
Dane gromadzone podczas rejestracji lub zakupu są wykorzystane do prawidłowej realizacji zamówień, a także do śledzenia statusu zamówienia i dokonywania w nim zmian na życzenie Klienta zanim zostanie wysłane. Klienci zachowują prawo do wglądu, poprawy oraz usunięcia swoich danych z bazy adresowej po zrealizowaniu zamówienia. Czynności tych dokonać można z poziomu strony internetowej sklepu po zalogowaniu lub też poprzez kontakt z obsługą sklepu.
 
 
Ochrona danych osobowych
 
Zabezpieczenie danych osobowych jest dla nas bardzo ważne. Dbamy o administracyjne, techniczne i fizyczne zabezpieczenia, aby chronić dane osobowe, znajdujące się w naszym posiadaniu, przed nieautoryzowanym ujawnieniem, wykorzystaniem, zmianą i zniszczeniem. Dostęp do baz danych, w których znajdują się informacje o klientach, mają wyłącznie pracownicy. Dostęp jest zamknięty i wymaga hasła dostępu.
 
 
Bezpieczeństwo transakcji
 
Wszystkie formularze służące do wpisywania informacji prywatnych, są umieszczone w bezpiecznym obszarze serwisu. Łączenie się z nimi odbywa się z użyciem scentralizowanego protokołu SSL 3.0 (Secure Socket Layer) RSA 128bit - gwarantowanym certyfikatem GeoTrust, dzięki czemu wszystkie dane osobowe Klientów są szyfrowane i nawet w przypadku przechwycenia transmisji, niemożliwe do odczytania dla obecnej mocy obliczeniowej komputerów. Ponadto nasze bazy danych są dogłębnie chronione przed wglądem osób trzecich.
 
 
Zakres udostępniania danych
 
Nie przekazujemy, nie sprzedajemy i nie użyczamy gromadzonych danych osobowych innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to na wniosek sądu, prokuratury, policji lub innego uprawnionego organu.
ArtDecor International przestrzega zasady ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r. oraz ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002r.
 
Nie udostępniamy danych osobowych ani adresów e-mail naszych Klientów podmiotom trzecim.
W przypadku niektórych form płatności, dane Klientów mogą być przekazane firmom pośredniczącym w transakcjach płatniczych. Firmy te nie wykorzystują danych Klientów w żaden inny sposób.
 
 
Podmiot zbierający dane
 
ArtDecor International 
Wschodnia 29
95-100 Zgierz